Chroomvrije schoenen

Bij Reynders-Daenen kan u terecht voor een ruime collectie hypoallergene, chroomvrije schoenen, van sportieve tot elegante modellen. Stel ons bij uw bezoek aan onze winkel op de hoogte van uw allergie en wij adviseren u met veel plezier.

Onze chroomvrije merken:


Waarom chroomvrije schoenen dragen?

Tijdens het fabricageproces van schoenen worden producten gebruikt, zoals bv. chroomzouten bij het looien van het leder of neopreen bij het lijmen, die allergene eigenschappen hebben en leiden tot het ontwikkelen van een contactallergie voor leder. Dit is een relatief vaak voorkomende aandoening.

De symptomen van allergiëen aan de voeten variëren van eczeem met blaasvorming tot gezwollen, rode voeten, jeuk en schilfering. De aandoening uit zich symmetrisch op beide voeten. Vooral de bovenzijde van de voet en de tenen zijn aangedaan omdat de huid hier dunner is. De symptomen worden in de zomer vaak erger omdat zwetende voeten de allergische reactie verzwaren.

Een contactallergie voor leder heeft u voor het leven. De enige praktische oplossing voor dit probleem is het dragen van chroomvrije of hypoallergene schoenen (bv. niet gelooid met chroomzouten, zonder lijm of met speciale lijm).*

Meer vragen over chroomvrije schoenen?

Contacteer ons vrijblijvend


© 2024 Reynders - Daenen - Viséweg 253, 3700 Tongeren (België) - BTW BE 0424 538 613
Nieuwsbrief - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap - Betalen en verzenden - Retourneren Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maakt Reynders - Daenen gebruik van cookies. Meer informatie    OK